Site icon The Swedish Indie Author – Den svenska indieförfattaren

Veckans skrivinspiration – Utskrift av manus

Jag tror att det var genom The Creative Penn som jag första gången hörde tipset att skriva ut manuset inför redigeringen. Vilken skillnad det gör att se sin text på papper istället för på skärmen!

Svårt att förklara exakt på vilket sätt det blir annorlunda men för mig är det ett sätt att få distans till texten och se på den med nya ögon. Fördelarna är bland annat:

Veckans skrivprojekt

Slutspurten av redigering av utlandsscenerna pågår den här veckan och föregående vecka vilket inte lämnar så mycket tid över till andra skrivprojekt.

Har dock arbetat med att göra en kort synopsis till fortsättningen av boken. Det ska bli tre delar i samma serie och även om del två och tre inte kommer vara klara när den första boken släpps så vill jag ha den övergripande storyn på plats. Detta för att inte missa chansen att lägga ut planteringar i den första boken.

Jag har även i veckan registrerat konto på Publit eftersom det lutar åt att jag ska använda dem för tryck och distribution. De har avtal med de stora streamingtjänsterna så boken blir tillgänglig även där vilket är viktigt eftersom cirka en miljon svenskar har prenumeration på ljudbokstreaming.

I slutet av den här veckan så ska jag skicka delar av det omskrivna manuset till lektör och sedan är det dags att fortsätta med övriga scener. Jag ska även skicka material till omslagsdesignern och komma överens om fortsättningen på det arbetet. Bland annat så vill designern veta vilken känsla jag vill förmedla med omslaget och det är en del förarbete att lägga ner kring detta.

Inspirationskällor

Med semestertider borde man ha mycket tid att läsa och lyssna på inspirationskällor men senaste veckan har varit mindre av den varan än vanligt. Det har blivit mer fokus på andra aktiviteter som inte har med skrivande att göra vilket också kan ge inspiration. Till exempel så tycker jag att båtturen i helgen och de fantastiska vyerna gav inspiration till massor av nya historier som jag skriver upp och sparar till framtiden.

Vem vet vad som gömmer sig i vattenbrynet under träden

Några inspirationskällor under veckan har varit:

Vad har inspirerat dig den senaste tiden?

God skrivlycka i veckan!

Exit mobile version